Skip to Content

Memento Gedenkbeelden

familiegraf – Det Smeets

familiegraf
keramiek en natuursteen, iedere carré 60 cm in het vierkant

Een beeld voor moeder, vader en een dochter.

Op haar verzoek is moeder gecremeerd; de urn is op het graf geplaatst.

Vader en een van de drie kinderen willen te zijner tijd niet gecremeerd maar begraven worden. Op zijn verzoek is daar rekening mee gehouden in het ontwerp van het gedenkbeeld op dit graf.

Het beeld bestaat uit drie carrés met elk eenzelfde tegelrand. Het bladmotief vormt de overgang van de aarde naar de ornamenten op de stenen platen. Op iedere carré staat een persoonlijk ornament, dat is bekroond met een ei van edelsteen.

Achteraan staat de urn van de moeder op een carré met een ei van paars agaat. In de stenen plaat staan haar naam en data met daarbij een opdracht van haar man en een opdracht van haar kinderen. Het tempel ornament met ei van sodaliet is voor de vader en staat op de middelste carré. Het ronde ornament met het ei van rozenkwarts is voor de dochter en staat op de voorste carré.

Het is voor het gezin een geruststellende gedachte dat de rustplaats voor de dochter met het syndroom van down nu al verzorgd is.

De drie carrés blijken ook als zitplekjes te worden gebruikt. Wanneer de familie met dochter en kleine kinderen het graf bezoekt gaan die er graag op zitten. De stenen eieren zijn dan zó dichtbij dat ze als vanzelfsprekend gekoesterd worden.

kunstenaar: Det Smeets